ddd

Fakultet za menadžment i poslovnu ekonomiju, 12.11.2021. godine, organizovao je projekat Start-up učeničko preduzetništvo – osmisli ideju i stavi je u funkciju, koji ima za cilj da doprinese afirmaciji omladinskog preduzetništva, da podstakne inovativnost, kreativnost i spobnost za osmišljavanje ideja i pokretanje sopstvenog biznisa.
Preduzetništvo je, kao što znamo, motor i ključni pokretač razvoja svake privrede, doprinosi bržem zapošljavanju, povećanju proizvodnje i ekonomskom rastu, što predstavlja osnovnu pretpostavku društvenog razvoja i porasta životnog standarda.
Stručni žiri u čijem sastavu su profesori našeg Fakulteta, uvaženi prof. dr. Fuad Bajraktarević, doc. dr. Sabina Šehić- Kršlak i asistent Nerman Ljevo, stručnjaci u oblasti menadžmenta i organizacije, ugledni privrednici i bankar ocijenili su poslovne planove na osnovu sljedećih kriterijuma: originalnost preduzetničke ideje, izvodljivost ideje, isplativost finansiranja ideje, profitabilnost ideje, i vještine prezentovanja ideje.
U izradi biznis plana takmičilo se 12 učeničkih timova, od kojih se u finalu takmičilo 6 timova.
Prvo mjesto osvojio je tim iz JU Srednje Poslovno-komercijalne i trgovačke škole iz Sarajeva, kojeg su činili: Sajra Bajrektarević, Almedina Burović i Amila Durmo.
Drugo mjesto osvoji su učenici iz JU Srednje mješovite škole iz Gračanice: Bešić Meira, Mujčić Sadeta i Mustafić Šejla.
Treće mesto pripalo je Emini Hasanbašić, Lamiji Stargorčić i Lejli Ruhotini iz JU Srednje poslovno-komercijalne i trgovačke škole iz Sarajeva.
Projekat ima za cilj da podstakne i ohrabri učenike srednjih škola u Bosni i Hercegovini da aktivno rade na prepoznavanju i analiziranju svojih inovativnih preduzetničkih ideja.
 
IMG 0690IMG 0682
 
IMG 0684IMG 0681
IMG 0675azra
 
stepsister teen rides.http://desivideos4k.com/ free videos wild latino anal pounding.xnx wet hairy pussy fisting massage with oil.