Rješenje o akreditaciji UNT

Zadovoljstvo je obavijestiti sve studente, zaposlene i saradnike da je Univerzitetu u Travniku obnovljena akreditacija sa rokom važenja od pet godina, kojom se potvrđuje standard kvaliteta rada visokoškolske ustanove.

Komisija za ocjenu i reviziju kvaliteta i davanje preporuka o akreditaciji visokoškolskih ustanova u postupku institucionalne akreditacije Univerziteta, vršila je provjeru ispunjenosti zahtjeva standarda i kriterijuma. Univerzitet u Travniku je ispunio svih deset kriterijuma, od kojih je osam ocijenjeno potpuno ispunjenim, a dva kriterijuma znatno ispunjenim.

1. Politika osiguranja kvaliteta- potpuno ispunjen

2. Izrada i odobravanje programa- potpuno ispunjen

3. Učenje, podučavanje i vrednovanje usmjereni na studenta- potpuno ispunjen

4. Upis i napredovanje studenata, priznavanje i certificaranje- potpuno ispunjen

5. Nastavno osoblje- potpuno ispunjen

6. Resursi za učenje i podrška studentima- potpuno ispunjen

7. Upravljanje informacijama- znatno ispunjen

8. Informisanje javnosti- znatno ispunjen

9. Kontinuirano praćenje i periodična revizija programa- potpuno ispunjen

10. Periodično vanjsko osiguranje kvaliteta- potpuno ispunjen

Univerzitet u Travniku je nakon privremene akreditacije akreditovan 2016. godine i upisan u Registar visokoškolskih ustanova koji se vodi u Agenciji za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta. Od devet kriterijuma koji su ocjenjivani u procesu akreditacije, osam je ocijenjeno potpuno ispunjenim, a jedan znatno ispunjen. S obzirom na izuzetan uspjeh postignut prilikom akreditacije 2016. godine, ne iznenađuju izvrsne ocjene tokom obnove akreditacije. U procesu obnove akreditacije pokrenutom 2020. godine Univerzitet je dobio pozitivno mišljenje o akreditaciji od strane petočlane Komisije domaćih i međunarodnih stručnjaka koji ocjenjuju i obavljaju reviziju kvaliteta te daju preporuke o akreditaciji visokoškolske ustanove. Komisija se prilikom posjete u okviru postupka institucionalne akreditacije sastala sa predstavnicima rukovodstva Univerziteta i organizacionih jedinica, prodekanima, akademskim osobljem, studentima svih ciklusa, administrativno-tehničkim osobljem, predstavnicima privrede i prakse te alumni studentima Univerziteta. Nakon niza provedenih aktivnosti i procedura, Komisija je sačinila izvještaj kojim se utvrđuje da Univerzitet u Travniku ispunjava zahtjeve standarda i kvaliteta za izdavanje rješenja o akreditaciji. Akreditacija Univerziteta je osigurala da diplome Univerziteta u Travniku i dalje budu prepoznate i priznate u Bosni i Hercegovini, Evropi i svijetu.

Ponosni smo što su kvalitet rada Univerziteta u Travniku po drugi put prepoznali Agencija za razvoj visokog obrazovanja i osiguranja kvaliteta i imenovana komisija stručnjaka. U narednom periodu Univerzitet u Travniku nastavlja vrijedno raditi kako bi svojim studentima pružio najbolje uvjete za sticanje znanja.

stepsister teen rides.http://desivideos4k.com/ free videos wild latino anal pounding.xnx wet hairy pussy fisting massage with oil.