U amfiteatru Fakulteta za menadžment i poslovnu ekonomiju je 27. aprila 2019. godine održano gostujuće predavanje na temu „Aktuelni problemi ekonomskog razvoja BiH i Srbije“, koje je bilo namijenjeno studentima svih usmjerenja, s obzirom na aktuelnost navedene problematike. Gostujuće predavanje je održao prof. dr. Hasan Hanić, akademik, profesor emeritus i osnivač Beogradske bankarske akademije Univerziteta Union u Beogradu.

Na početku predavanja, prof. dr. Hasan Hanić je prisutnima pojasnio zašto se koristi bruto domaći proizvod kao osnovni pokazatelj veličine i snage jedne nacionalne ekonomije, te je izvršio komparaciju bruto domaćeg proizvoda per capita za BiH i Srbiju. Napomenuo je važnost političkih reformi (koje su u Srbiji izvršene), a kojima se, između ostalog, smanjenjem plaća zaposlenim u javnom sektoru smanjila ukupna zaduženost Srbije. Profesor Hanić je također komparirao pokazatelje nezaposlenosti i inflacije za obje države te je istaknuo važnost direktnih stranih investicija, povećanja neto efekata u razlici izvoza i uvoza i važnost uloge deviznog kursa u vanjskoj trgovini.

 

Slika004

 Slika003

 

Na kraju predavanja je upriličena diskusija u kojoj su učestvovali svi studenti i profesori Fakulteta za menadžment i poslovnu ekonomiju.

 

Slika005

stepsister teen rides.http://desivideos4k.com/ free videos wild latino anal pounding.xnx wet hairy pussy fisting massage with oil.