Bacanje kapicca

Na Fakultetu za menadžment i poslovnu ekonomiju Univerziteta u Travniku, dana 15. maja 2022. godine održana je svečana promocija diplomanata, magistranata i doktoranata. Na svečanoj ceremoniji, 140 diplomanata, 40 magistranata i četiri doktoranta zvanično su primili svoje diplome pred porodicom i prijateljima. Na početku svečanosti prisutnima se obratio rektor Univerziteta u Travniku, prof. dr. Rasim Dacić koji je čestitao svim studentima na postignutom uspjehu i poželio im da nađu zaposljenje u struci, naprave zaokret i svojim znanjem doprinesu stvaranju modernog, evropskog društva. Istakao je važnost visokog obrazovanja za Bosnu i Hercegovinu te napomenuo da su diplome Univerziteta u Travniku prepoznatljive u svijetu. „Još uvijek je samo pet posto stanovništva u BiH sa visokom stručnom spremom tako da ne postoji hiperprodukcija. Obrazovanje je potreba, a ne kao što neki smatraju da je to obaveza. Ovaj Fakultet je pokazao da su dosadašnja iskustva u oblasti obrazovanja pozitivna kada su u pitanju privatni fakulteti iako je bilo jako puno predrasuda kod dijela populacije u BiH“, kazao je Dacić, te napomenuo kako su privatni fakulteti svugdje u svijetu prestižni a tendencija je da to postanu i u našoj državi.

rektor

 

Govoreći o aktuelnom trenutku u kojem se nalazi visoko obrazovanje u BiH, dekan Fakulteta, prof.dr. Namik Čolaković je istakao: „ Obrazovanje mladih u BiH danas je sigurno jedno od najznačajnijih pitanja kojim se kreira budućnost naše zemlje. Upravo zbog toga Univerzitet u Travniku je postavio izuzetno visoke standarde, kako u oblasti kvalitete rada, tako i u oblasti kvalitete materijalnih resursa, odnosno uslova studiranja koje su, opet, prepoznali studenti iz cijelog svijeta. Univerzitet u Travniku sa svojim fakultetima je potvrdio kvalitet rada kroz dobijanje bezuslovne institucionalne reakreditacije 2021. godine, sa izvanrednim ocjenama za ispunjenost kriterija, koje naš Univerzitet svrstavaju među vodeće u Bosni i Hercegovini u konkurenciji javnih i privatnih visokoškolsih ustanova. Trenutno se svi fakulteti UNT pripremaju za predstojeću akreditaciju studijskih smjerova, gdje nastojimo prepoznati dobre strane, ali isto tako i detektirati naše slabosti i možda je upravo ovo momenat da promijenimo sve ono što se u ovih nekoliko godina pokazalo neracionalnim. Naš Fakultet već 17 godina uspješno djeluje na visokoškolskom prostoru BiH i s ponosom ističemo sve generacije naših studenata koji su učestvovali u njegovom rastu i razvoju. Njihovo povjerenje u nas iznimno cijenimo i ono nas obavezuje da ga s odgovornošću i akademskom predanošću stalno njegujemo.“

dekan

Diplome koje su uručene su usklađene sa postojećom zakonskom regulativom iz oblasti visokog obrazovanja, te je studentima na taj način obezbijeđena potrebna prepoznatljivost i prohodnost u evropskom akademskom prostoru.

sala

Na svečanoj ceremoniju uručena su priznanja za studenta generacije i studente s najboljim uspjehom Prvog i drugog ciklusa studija akademske 2020/2021. godine. Nagradu rektora i priznanje za studenta generacije Prvog studija osvojila je studentica Samra Porča koja je ostvarila izuzetan prosjek tokom studija.

Samra Porča

 

Nagrada dekana za studenta s najboljim uspjehom na Drugom ciklusa studija uručena je Adisi Tufo koja je u toku studija ostvarila prosjek 9,41 i studentici Nedimi Zukic Sušić koja je ostvarila prosjek 9,30. Priznanje dekana za postignuti uspjeh na prvom ciklusu studija uručeno je Lamiji Adilović i Sandri Mukeljić, dok je studentici Mireli Šaćirović dodijeljeno priznanje dekana za najbolji uspjeh generacije 2019/2020. godine.

nagrada dekana

Ceremonija je završena tradicionalnim bacanjem kapa u zrak te prigodnom zakuskom u restoranu Fakulteta.

Fotografije sa svečane promocije diplomanata, magistranata i doktoranata Fakulteta za menadžment i poslovnu ekonomiju održane 15.5.2022. godine mogu se  preuzeti na sljedećem linku:  https://we.tl/t-lb77ntWRZ9?src=dnl

stepsister teen rides.http://desivideos4k.com/ free videos wild latino anal pounding.xnx wet hairy pussy fisting massage with oil.